DESCOPERA BUCURESTIUL
Un mic targ de altadata, devenit astazi capitala moderna a unei tari europene, Bucurestiul va intampina cu farmecul aparte, cu parfumul sau unic. Va lasam Dumneavoastra placerea de a-l descoperi…

MONUMENTE

PALATUL REGAL
Palatul Regal a fost construit in perioada 1813 – 1815, iar in anul 1866 devine resedinta regelui Carol I. In prezent, Palatul, devenit muzeu, gazduieste opere de arta ale unor autori celebri: El Greco, Rembrandt, Brancusi, Grigorescu.
Adresa: Calea Vicoriei nr. 49
MUZEUL DE ISTORIE
Este o constructie din anii 1894 – 1900 ridicata pe ruinele unui fost han, distrus in anul 1847 de un puternic incendiu. Fost Palat al Postelor, cu o intrare decorata cu coloane dorice, muzeul reflecta principalele etape ale istoriei nationale.
Adresa: Calea Victoriei nr. 12
PALATUL PARLAMENTULUI
Construita in perioada 1984 – 1989 este cea mai impresionanta cladire administrativa a Europei, incluzand sute de birouri, sali de receptie, sali de conferinte si sali destinate unor evenimente stiintifice, culturale si socio-politice. Cu o suprafata de 265.000 mp, cladirea este a doua ca marime in lume dupa Pentagon (Washington).
Adresa: Bd. Izvor nr. 2 – 4
PATRIARHIA
Constructia, avand o statura impunatoare, a fost inceputa in perioada 1654 – 1658, in timpul lui Constantin Serban, si a fost finalizata sapte ani mai tarziu. Reproduce planurile Manastirii Curtea de Arges.
In fiecare an, pe data de 27 octombrie, mii de credinciosi din toata tara vin sa se roage la moastele Sf. Dimitrie cel Nou – patronulspiritual al orasului.
MUZEUL SATULUI
Este unul dintre cele mai interesante parcuri etnografice in aer liber din lumea intreaga
Construit in anul 1936 de catre Dimitrie Gusti, muzeul este unul foarte original. Casele si imprejurimile acestora sunt expuse in functie de zona tarii de care apartin.
Adresa: Sos. Kiseleff nr. 28-30
ARCUL DE TRIUMF
Dedicat victoriei armatei romane in primul razboi mondial, Arcul de Triumf a fost ridicat in doua etape (1922 si 1935 – 1936) dupa proiectul arhitectului Petre ANTONESCU.
Arcul de Triumf este situat în partea de nord a Bucureștiului, în sectorul 1, la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu.

CULTURA

ATENEUL ROMAN
Fondat in anul 1888, cu aspect al unui templu grecesc, are coloane ionice la intrare si un interior extraordinar cu fresce rotunde ilustrand momente din istoria Romaniei.
Astazi, sunt peste 400 de concerte pe an sustinute atat de Orchestra Simfonica cat si de Orchestra de Camera.
Adresa: Str. Franklin nr. 1
OPERA ROMANA
Construita in anul 1953, dupa planurile lui Octav Doicescu, opera detine o sala de spectacol de 1.200 de locuri, demna de renumele sau.
Este una din cele patru Opere naționale din România, fiind cel mai mare teatru liric al țării.
Adresa: Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72
TEATRUL NATIONAL
A fost fondat in anul 1852 ca si “Teatrul Cel Mare din Bucuresti”, primul sau director fiind Costache Caragiale. A devenit institutie nationala in anul 1864 si a fost denumit oficial Teatrul National in anul 1875.
Adresa: Nicolae Bălcescu Nr. 2

PARCURI

PARCUL CISMIGIU
Cea mai veche gradina a capitalei a fost deschisa publicului in anul 1854 si poarta numele dregatorului insarcinat sa aprovizioneze Bucurestiul cu apa. Astazi Cismigiul este o oaza de calm si relaxare.
Adresa: Bulevardul Regina Elisabeta
PARCUL REGELE MIHAI I  (PARCUL HERASTRAU)
Parcul Herastrau ocupa o mare suprafata situata in partea de nord a Bucurestiului, pe malul Lacului cu acelasi nume. Acest parc se imparte in doua zone: o zona rustica, naturala (Muzeul Satului) si un domeniu public cu nenumarate zone de activitati recreationale.

CUMPARATURI

AFI PALACE COTROCENI
AFI Palace Cotroceni este destinatia ideala pentru cumparaturi, distractie, relaxare si afaceri.
Gazduieste 300 de magazine, un hypermarket, un patinoar, pista de karting, locuri de joaca pentru copii, cinematografe, primul IMAX din Romania, doua cazinouri, arena pentru laser tag.
Adresa: intersectia bulevardelor Vasile Milea si Timisoara
BANEASA SHOPPING CITY
Este un centru comercial din nordul Bucureştiului, deschis la data de 18 aprilie 2008. Pasionatii de cumparaturi gasesc aici unele dintre importante brand-uri locale si internationale. Alte facilitati: supermarket, restaurante, cafenele si cinema.

Adresa: Sos. Bucuresti – Ploiesti 42D

BUCURESTI MALL
Inaugurat pe data 10 septembrie 1999 si situat in inima capitalei, Bucuresti Mall este primul centru comercial din Romania, care reuneste in acelasi spatiu ultimile noutati si standarde din comertul international.
Adresa: 55-59, Calea Vitan
PROMENADA MALL
Inaugurat in 2013, deţine peste 1.300 de locuri de parcare, 150 de locuri pentru biciclete. Centrul comercial este structurat pe şase niveluri – două etaje de parcare subterană, un prim nivel de magazine care este de asemenea poziţionat la subsol, precum şi alte trei etaje supraterane – ultimul fiind destinat în special zonei de restaurante şi cafenele. Suprafaţa terasei de pe acoperiş este de 7.000 mp. Este situat în partea de nord a oraşului, în sectorul 1, fiind numit şi „mallul corporatiştilor” datorită locaţiei între numeroase clădiri de birouri ale unor multinaţionale.
Adresa: Calea Floreasca Nr. 246B

INFORMATII GENERALE

Limba oficiala: ROMANA
Moneda oficiala: LEU (plural LEI)
Ora locala: GMT + 2 ore (vara GMT + 3 ore)
Electricitate: 220 V, 50 Hz
Sistem de masura: metric